back

Serena Linley Provence

Chelsea, London SW3.

The shop has a ground floor retail space with a rear courtyard garden and an upper mezzanine area arranged around a double height void. We wanted a streamlined, paired down yet warm and welcoming interior using natural materials. Solid Douglas Fir timber is used for the new joinery and Pierre du Bourgogne stone from Provence on the floor and wall cladding.

The timber has been treated with a lye and white soap finish to achieve a paler look and provide protection to the wood. Joinery showcases product ranges within top lit display boxes.

Lighting effects have been achieved, ranging from low and high level recessed lighting, floor lights, step lights, display lighting and tiny fibre optic star effects to the ceilings.

A bespoke chandelier of carbon filament light bulbs hung on traditional cloth flex was designed for the central space.

Your work an absolute triumph, thank you so, so much.

Serena Linley Provence

Publications

Magazines:

• ES Magazine, November 2011
• Design Week, December 2010